Да не отпадаме от ЛШ в КШ! Как да стане?
#1 simvol 10.08.2012 12:52
simvol
418 Posts
Since 06.11.2008

Всички знаем, че тенденцията за отпадане от ЛШ в КШ остава постоянна величина всеки сезон. Погледнато реално, не е нормално това да се случва при подходящо определени условия, но напрактика това носи изгоди: дава възможност да се бориш за купа и да събереш относително еднаква парична награда за сезонното турнирно участие, в някои случаи дори повече от участие в ЛШ.

Нормално ли е това?
Участието в най-силният турнир да носи по-малко привилегии за тимове с отборен рейтинг над 4000!!!

Как могат нещата да си дойдат на мястото!!!

Цените на билетите в ЛШ трябва да придобият друго измерение.
Стойност от 0,40 кредит за един зрител напрактика означава приход от около 100 000 спечелен кредит само в груповата фаза, при около 80 000 посещаемост в мач.

Тук вече замисляме всеки мениджър дали да влезе в "турнира на богатите", или ще се надява да спечели КШ при отпадане от ЛШ, защото нищо друго освен купа във вторият по-сила турнир, не би го устройвало.

Със сигурност тенденцията за умишлено отпадане от ЛШ в КШ няма напълно да изчезне, но съгласете се, че максимално ще се ограничи.

Търсих, но не открих, каква е цената на билета за различните турнири.

Доколкото знам:

КЛ - 0,10 кредит
Първенство - 0,15 кредит
КШ - 0,15 кредит
ЛШ - забравил съм, но най-вероятно е 0,20 кредит --- ако някой знае точно, нека го вметне по-долу!

КШ и ЛШ са турнирите, към които всеки един мениджър би трябвало да се стреми, но те трябва да носят и приходи, малко по-високи от тези в собственото първенство.

За това препоръчвам да се позамислим над следните цени на билета:

КШ - 0,20 кредит
ЛШ квалификации - 0,20 кредит
ЛШ от груповата фаза - 0,40 кредит

В крайна сметка това са "евро мачове", които би трябвало да повишат финансите на клубовете.

Нужно е да се направи разграничение в приходите от мач в зависимост от класата на турнира - бил той първенство, КШ или ЛШ!!!

Нека се опитаме да преборим аномалията!
Нека разрешим на стадиона най-сетне да изпълни предназначението си!
Нека съберем силните на едно място!
Нека наблюдаваме по-малко "полягвания" и повече битки - не само в квалификациите, но и в групите!!!

#2 Removed user 10.08.2012 13:07
CSKA Sofia
1502 Posts

Напълно съм съгласен с теб колега че трябва да се вдигне прихода от ЛШ и КШ !!!

Приходи Лига на Шампионите(ЛШ)
Победител - 150 000к
Финалист – 80 000к
Полуфиналисти – 40 000к
Четвъртфиналисти – 20 000к
Осминафиналисти – 10 000к
Групи - 3-то място – 7500к
--------------------------------
Приходи Купа на Шампиони (КШ)
Победител - 90 000к
Финалист – 50 000к
Полуфиналисти – 25 000к
Четвъртфиналисти – 10 000к
Осминафиналисти – 5 000к

Според мен трябва сериозно да се вдигнат и приходите за постигане на някакви цели ... не може в ЛШ да си 3ти в групите и да ти дава 7500 кредит които с нищо няма да ти помогнат или пък в КШ да си на 1/8 финал и да вземеш някакви 5000 кредит които са си смешна сума !!!! Дано се завишат малко :)

#3 simvol 10.08.2012 13:29
simvol
418 Posts
Since 06.11.2008

Юнак, тези бонуси (парични награди) изобщо не ги коментирам - също куцат.

Дори и при същото положение на бонусите в КШ, тези от ЛШ би трябвало да са малко по-различни.

Наблегнах по-горе в/у цените на билета, за да се знае, че всеки в ЛШ ще има гарантирани 100 000 кредит от публика, а в КШ, ако се случи някакъв гаф още на 1/8 или на 1/4 финал, оставаш с пръст в уста - е, ще си докарал 40 000, барабар с паричния бонус за постижението, но не е същото като онези гарантирани 100х., които на всичкото отгоре получаваш по време на сезона, а не в края му.

Да, нужна е и промяна в горепосочените бонуси, но те са за крайни постижения, а моята идея е да привлечем вниманието на всички отбори за участие в групите и да не съжаляват за взетото решение, защото каквото и да се случи, те са напълнили джобчетата си и са направили турнира по-атрактивен.

#4 Removed user 10.08.2012 13:30
Striking candy canes
880 Posts

Задължително е увеличаването на прихода от горе посочените турнири!!!

#5 Removed user 10.08.2012 14:19
Asse saint etienne
2617 Posts

Също съм ЗА, но тук скептиците ще кажат "пак по-големите отбори ще станат по-богати" ...

#6 FC United 10.08.2012 14:41
FC United
854 Posts
Since 04.06.2007

Напълно съгласен съм,може да се въведе и бонъс при самото влизане в групите както е в реалния футбол.

#7 Removed user 10.08.2012 15:59
Avalanche
2366 Posts

Като прочетох последните 5 реда с това "Нека" имах чувството, че чета предизборна кампания на някоя политическа партия. :D

Иначе предложението е добро, но трябва първо да се помисли и за картотекирането на футболисти в първенството и турнирите, защото се получава така, че някой купи 4-5 силни играча по средата на сезона и започва да побеждава наред. Не мисля, че ще е трудно, но трябва да има и желание.

#8 Removed user 10.08.2012 16:13
Red rockets
1507 Posts

Ситуацията е смехотворна. Да имаш възможност да участваш в групите на най-престижния турнир, а в същото време прагматизма кара отборите зорлем да се местят в по-малкия. Стимула може да бъде единствено материален. Нищо друго не може да накара някой да си върви против интересите. Самия аз съм се местил не един път в по-малкия турнир, защото минимално по-високия доход от билети не може да компенсира по никакъв начин вечния доход от притежанието на купа па макар и далеч по-мижава. Пледирал съм за промяна на това статукво, но така си остана за съжаление...

#9 RevengeTeam 10.08.2012 22:33
RevengeTeam
331 Posts
Since 09.04.2010

Аз също съм съгласен с предложенията на колегата ... Този сезон отпаднах нарочно от ЛШ, защото приходите ми са много по-малки от нанесените щети по отбора ми, който е само 1, нямам 2ри отбор за турнири и други ... Но ако видя, че билетите са по-скъпи, ще ми е изгодно да участвам и да се задържа по-дълго за да получа повече кредит ! :) За съжаление това ще е поредното предложение, което ще си остане в миналото и няма да бъде забелязано от никой !

#10 БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 10.08.2012 22:37
БЪРЗИ И ЯРОСТНИ
1637 Posts
Since 22.05.2007

Поне в реалноста всичко опира до самоуважение.Спомням си реакцията на САФ,когато Юнайтед трябваше да играе в другия турнир.Тук колко по-богат или по-беден ще бъде някой е просто смехотворно.Говорим за виртуални неща,пари и успехи.А точно това,че е виртуално прави реалния портрет на действителната личност зад отбора.Както Ви каза боса забавлявайте се и успех